Zoekmachine optimalisatie.

Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan met zoekmachine optimalisatie om te zorgen dat jouw website/shop optimaal vindbaar is in Google? We vertellen je er graag over!

Laat de zoekmachine optimalisatie van jouw domein gerust over aan onze experts. Met behulp van technische optimalisatie, de juiste content, linkbuilding, lokale SEO en conversie-optimalisatie wordt de kwaliteit en de autoriteit van je domein verbeterd en kom jij hoger in Google.

Zoekmachine optimalisatie - nomaxx

SEO checklist

zoekmachine optimalisatie
Hoger gevonden worden met jouw WordPress website of webshop, gaat niet vanzelf. Daarvoor zul je toch echt wat bergen moeten verzetten. NOMAXX. blinkt uit in zoekmachine optimalisatie en weet precies welke elementen nodig zijn om betere posities voor jou in Google en Bing te realiseren. Om je alvast wat inzichten te bieden op wat je moet doen voor een goede SEO strategie, kun je deze SEO CHECKLIST kosteloos downloaden.
SEO checklist

De voordelen van zoekmachine optimalisatie.

  • Hoger in de zoekresultaten

  • Betere vindbaarheid van je producten/diensten

  • Meer organisch verkeer naar je website

  • Hogere gebruiksvriendelijkheid voor gebruikers

  • Meer bezoekers, leads en conversies

Zoekmachine optimalisatie is een proces dat bijna dagelijks verandering ondergaat. Een must voor ieder bedrijf is dan ook een betrouwbare partner die constant de vinger aan de pols houdt. Wij zouden die partner voor jou kunnen zijn! 

Maandenlange analyses uitvoeren voordat we van start gaan, is niet de aanpak waar NOMAXX voor staat. Aan de hand van onze resultaatgerichte aanpak, gaan we voor jou aan de slag. Op welk gebied van zoekmachine optimalisatie we dat doen, bepaal jij samen met één van onze marketing specialisten. Ben je klaar om samen te groeien?

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DOOR NOMAXX.

Nieuwsgierig geworden hoe we jou hoger in Google krijgen?

Google maakt gebruik van een algoritme om waarde toe te kennen aan websites. Er zijn meer dan 200 factoren die hierin meespelen. Aan de hand van deze factoren kent Google je website een bepaalde ranking toe. NOMAXX. is dagelijks bezig met de ontwikkelingen op het gebied van SEO en Google is continu bezig om het algoritme te optimaliseren.

Om voorop te (blijven) lopen op het gebied van zoekmachine optimalisatie is het belangrijk om nieuwe ontwikkelingen tijdig te signaleren om zo de concurrentie te slim af te zijn. Gelukkig weten we bij NOMAXX. hoe we moeten blijven voldoen aan de veranderende eisen van Google en anderen zoekmachines en we voeren dit voortdurend door op het gebied van techniek, linkbuilding en content marketing.

Veel gestelde vragen over zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Bij zoekmachine optimalisatie wordt de website beter vindbaar voor zoekmachines. Binnen deze optimalisatie vallen onder andere de content op de website, de techniek achter de website en de autoriteit van de website. Door deze verbeteringen zal de website beter zichtbaar zijn in de organische zoekresultaten. De volgende diensten vallen bij ons onder zoekmachine optimalisatie: content optimalisatie, technische optimalisatie, linkbuilding, conversie optimalisatie, on-page en off-page optimalisatie en online strategieën.

Wat kost zoekmachine optimalisatie?

De kosten van het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie is afhankelijk van de werkzaamheden die wij gaan uitvoeren. Wij kunnen zowel een ondersteunende rol hebben maar kunnen ook de werkzaamheden voor je uitvoeren. Zoekmachine optimalisatie is een continu proces, waarin we samen maandelijks de werkzaamheden doornemen en waar nodig voor je uitvoeren. Op deze manier kan er een stabiele positie in Google worden behaald. Wij werken voor opdrachtgevers met een marketingbudget van minimaal € 200 per maand. Plan een digitaal kopje koffie in met onze experts om vast te stellen wat het jou maandelijks zou kosten.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Vraag je je af wat het verschil is tussen zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren? Het grote verschil met SEA (search engine advertising) is dat je bij SEO een hoge plek in de zoekresultaten moet verdienen door de juiste werkzaamheden te verrichten. Met SEA koop je een tijdelijke plek in de resultaten, waar dus minder werkzaamheden voor nodig zijn. Zoekmachine optimalisatie is hard werken, maar levert een permanente top plek op in de zoekresultaten, SEO is hierdoor vele malen goedkoper dan SEA. NOMAXX weet wat nodig is om een mooie positie te behalen voor jouw bedrijf. We helpen je graag om hoger te ranken met de juiste tools!

Wat is het doel van zoekmachine optimalisatie?

Het doel van zoekmachine optimalisatie is groeien in de organische zoekresultaten van Google door structuur optimalisaties door te voeren. Deze optimalisaties voeren we uit rondom content, techniek en linkbuilding. Door de beste content te schrijven, de techniek van de website ideaal in te richten én de domeinwaarde van de website te verhogen, zal jouw website steeds beter scoren in de zoekresultaten.

Waarom zou je beginnen aan zoekmachine optimalisatie?

Voor iedere webshop of website geldt dat het verkeer dat via de organische zoekresultaten binnenkomt veruit het meeste waard is. Bij NOMAXX. streven we er dan ook naar om door zoekmachine optimalisatie ten minste 60% van al je verkeer organisch te laten zijn. Voor minder doen we het niet, voor meer wel. Om organisch goed gevonden te worden en dus dit aandeel te bereiken, dient je zoekmachine optimalisatie (SEO) eerst goed op orde te zijn.

We vinden dit minimale aandeel van 60% belangrijk omdat dit meer investeringsruimte geeft voor verdere groei. Door jaar in jaar uit met dezelfde geïnvesteerde euro’s meer omzetgroei te genereren, kunnen we een duurzame groei realiseren waarmee de gemiddelde marketingbudgetten ten opzichte van de omzet daalt en er meer winst te behalen valt.

Wij werken met verschillende experts in ons team hebben hierdoor veel SEO kennis in huis waardoor we een breed spectrum van SEO beheersen.

Onze specialisten hebben geen uitgebreide rapporten nodig om de koers te bepalen maar kunnen direct van start. Hierbij werken we niet volgens een standaardprocedure of pakket, maar kijken we altijd welke SEO-dienst(en) geschikt zijn voor jouw website of webshop. Op die manier zorgen we ervoor dat onze dienstverlening naadloos aansluit op jouw doelstelling.

Zoveel mogelijk resultaat bereiken binnen de gestelde termijnen, dat is waar we ons iedere dag voor inzetten. Je kunt er dan ook op rekenen dat we onze kennis van SEO en zoekmachine optimalisatie maximaal inzetten om jouw bedrijf te laten groeien.

Je wordt gekoppeld aan een vaste projectmanager waardoor je altijd een vast aanspreekpunt hebt. Ook ontvang je maandelijks een statusupdate en voortgangsrapport waarmee je grip houdt op de werkzaamheden die we voor je uitvoeren. Volledig open boek dus!

Zoekmachine Optimalisatie in 2024

Niets is zo veranderlijk als SEO en als marketeer moet je continu verdiepen in de nieuwe ontwikkelingen om goede Zoekmachine Optimalisatie te kunnen realiseren. Deze eisen van zoekmachines worden regelmatig geüpdatet, bij Google noemen ze dit ‘core update’. Na zo’n core update hanteert de crawler van de zoekmachine andere rankingsfactoren met als doel om een nog relevanter aanbod aan pagina’s te bieden voor de gebruiker.

Het blijft lastig om precies de vinger erop te leggen welke rankingsfactoren belangrijker zijn dan andere, maar het lijkt erop dat video’s weer veel terreinwinst boeken.
Tekstuele content blijft zo nog altijd een rol spelen, maar is wel van ondergeschikt belang ten opzichte van eerder. Dit heeft mede te maken met de opkomende rol van TikTok, maar ook de automatische ondertiteling van bijvoorbeeld Youtube heeft hierin een belangrijke rol in. Door deze goed in te zetten kan je een groei van 23% realiseren. Nieuwswebsites die over van alles en nog wat publiceren, verliezen terreinwinst, terwijl de reissector branches en e-commerce weer profiteerden van de update. Generale media zoals kranten en omroepen boeten daarmee in, terwijl specialisten begunstigd werden.

Om voorop te (blijven) lopen op het gebied van zoekmachine optimalisatie is het belangrijk om nieuwe ontwikkelingen tijdig te signaleren om zo de concurrentie te slim af te zijn. Gelukkig weten we bij NOMAXX. hoe we moeten blijven voldoen aan de veranderende eisen van Google en anderen zoekmachines en we voeren dit voortdurend door op het gebied van techniek, linkbuilding en content marketing.

De werking van zoekmachines.

Voor de mensen die er niet voor hebben doorgeleerd, zijn medische machines ingewikkelde instrumenten die niet altijd even goed te begrijpen zijn. Dat is bij zoekmachines niet anders. Het is simpelweg redelijk ingewikkeld om duiding te geven waarom pagina Y beloond is met een top-10 positie, terwijl een andere website die er voor het oog beter uitziet onderaan pagina 2 bungelt. Wat we je wel kunnen uitleggen, is dat zoekmachines in verschillende fases opereren om tot de ideale SERP (Search Engine Results Page) te komen per zoekwoord.

TOP 4 termen de gebruikt worden bij SEO

1. Ranken
2. Indexeren
3. Crawlen
4. Renderen

Google is de meest gebruikte zoekmachine; 90% van de online zoekopdrachten gaan via Google. Het is daarom belangrijk om een goede organische positie in Google te bemachtigen en om je online vindbaarheid te verbeteren. Daarbij komt het feit dat de kans op een aankoop of een offerte aanvraag hoger is bij een website/shop die hoog in de organische zoekresultaten staat. Waar wacht jij nog op?

“search engine optimalization”(SEO), ook wel Zoekmachine optimalisatie genoemd, zorgt ervoor dat je website beter vindbaar is in zoekmachines. Door je website te optimaliseren wordt deze steeds relevanter voor Google en zal deze hoger gaan scoren bij relevante zoektermen. Betere posities in Google vergroten de kans op meer bezoekers, aankopen of   offerte aanvragen. Onze SEO specialisten kijken graag met je mee op welke manier jouw website het beste geoptimaliseerd kan worden.

Blogs over SEO.

Scan de code