Dit is waarom je jezelf op een geoptimaliseerde website moet trakteren.

Een bedrijf begint vaak bij een goed idee. Dat zal bij jouw bedrijf niet anders geweest zijn. Maar zonder een goede website komt niemand iets over jouw geweldige idee te weten. Met een goede site trek je de aandacht en laat je zien waarom jouw services onmisbaar zijn.

Je kunt dus niet zonder website. Maar niet iedere pagina op het internet trekt publiek. Je hebt vooral een geoptimaliseerde website nodig. Dus, zelfs als je al een website hebt, is het slim om jezelf deze Kerst daarop te trakteren.

#1. Meer dan één pagina

Om te beginnen: een website is meer dan één pagina met een leuk verhaal over je bedrijf. Je site is ook je visitekaartje, je portfolio, jouw manier om te laten zien wie je bent. Daarom heeft een goede website altijd meerdere pagina’s die stukje bij beetje iets over een bedrijf blootgeven.

Zo bestaat een website vaak uit een pagina die iets vertelt over de missie van de oprichters, eentje waarop het team wordt voorgesteld en eentje waarop de diensten duidelijk worden uitgelicht. Dat maakt een website persoonlijk en begrijpelijk voor de bezoeker. Je potentiële klanten weten zo snel waarom ze jou moeten bellen, en of ze dat ook gaan doen.

#2. Meer dan zomaar een tekst online zetten

Hoe je die pagina’s precies inricht, is ook niet onbelangrijk. Het is niet een kwestie van zomaar een tekst online zetten. Omdat veel mensen zoeken naar bedrijven in de zoekmachine van Google, is het slim om daar in de hoogste resultaten terecht te komen.

Dat kan als je weet wat voor woorden mensen vaak intypen. Door deze woorden in teksten te gebruiken, wordt jouw website beter vindbaar in de zoekmachine. Dit wordt ook wel Search Engine Optimalization genoemd of SEO. Je hebt er vast eerder van gehoord.

Stel: je maakt video’s op bruiloften, dan weet je dat juist mensen die gaan trouwen naar jou op zoek zijn. Met een zoekwoordenonderzoek kom je erachter welke woorden ze intypen tijdens hun zoektocht op Google. Door op die termen te focussen in je webteksten is de kans groter dat jouw site door de juiste mensen wordt gevonden. Maar, let op: gebruik die woorden ook weer niet te veel, want dan word je website onleesbaar. En daar worden je klanten niet blij van.

#3. Meer dan duizend woorden

Het gaat niet alleen maar om tekst: soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Denk daarom ook aan het toevoegen van video’s aan de pagina’s. Niet als opvulling, maar als noodzakelijk onderdeel om jouw verhaal te vertellen.

Zo’n video past bijvoorbeeld goed op de eerste pagina van je site, om meteen indrukwekkend te openen. Besteed wel veel aandacht aan hoe die video eruitziet. Want saaie, onsamenhangende filmpjes zijn echt een afknapper. Foto’s kunnen je verhaal ook op een mooie manier vertellen. Maar laat deze dan wel op een subtiele manier terugkomen, passend bij het design.

#4. Oogverblindende uitstraling

Door dat design moet je website natuurlijk een oogverblindende uitstraling krijgen. Vergeet daarom niet dat je huisstijl op een subtiele manier in het design terug moet komen en dat de kleuren de pagina’s af moeten maken. En niet mogen afleiden. Werk bijvoorbeeld met één thema. Pas daar de kleuren op aan, het taalgebruik en de pakketten. Zo voer je bezoekers van je site meteen mee in je verhaal.

Een goed design houdt de aandacht van je klanten vast. Wanneer je al een site hebt, kan een ontwerp ook al snel verouderen. Zeker nu er heel veel mogelijk is bij het bouwen van websites, kan een pagina van een aantal jaar geleden nu een te simpele uitstraling hebben. Met een redesign door een ervaren bouwer maak je indruk. Als je laat zien dat jouw bedrijf up-to-date blijft, laat je een indruk achter bij je klanten.

Scoren met je site.

Voor tips over wat je moet doen met je huisstijl, of de teksten op je site, kan je ook terecht bij professionele websitebouwers en tekstschrijvers. Wanneer je echt wil scoren met je site, kan je namelijk niet zomaar iets online zetten. Het is de plek waar mensen je vinden, en de plek waarvan je wil dat die gevonden wordt.

Bij NOMAXX hebben we bijvoorbeeld een vakkundig team samengesteld dat verschillende specialismes heeft. Van SEO-geoptimaliseerd schrijven tot websites bouwen en designen. Wij toveren zo uw passie om tot een visueel perfect eindresultaat. Durf jezelf te trakteren, en breng je website naar een hoger niveau.

Nog meer tips?

Ons team zit vol ideeën en inspiratie, welke ze met heel veel plezier willen inzetten om jouw webshop/site een stabiele groei te geven. Profiteer ook van onze expertise. Stuur ons gerust een berichtje voor een digitaal kopje koffie!

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer blogs

Bedrijfsgegevens

Amber Bakker

Communicatiespecisliast

Ik ben Amber Bakker, communicatiespecialist bij NOMAXX.

Gespecialiseerd in het ontwikkelen van de brandstory van bedrijven, maar ook het schrijven
en redigeren van webteksten en blogs.

Skills
Merkverhaal
Copywriting
Redigeren