Elementor Pro kan worden misbruikt voor het overnemen van websites!

28 Maart meld NinTechNet dat Elementor Pro beschikt over een kwetsbaarheid die cybercriminelen in staat stelt miljoenen websites over te nemen. De kwetsbaarheid treft de toegangscontrole van de plugin.  En dat het risico extra groot is als je deze in combinatie gebruikt met Woocommerce. Dit is natuurlijk verontrustend nieuws voor iedereen die deze plug-in gebruikt voor zijn of haar website. Gelukkig zijn er maatregelen die je kunt nemen om jezelf te beschermen tegen mogelijke aanvallen.

Elementor Pro kan worden misbruikt

De ontwikkelaars van Elementor hebben al een patch uitgebracht.

Als je een website hebt die gebruik maakt van Elementor Pro, is het van essentieel belang dat je de plug-in bijwerkt naar de nieuwste versie. De ontwikkelaars van Elementor Pro hebben al een patch uitgebracht om de kwetsbaarheid te verhelpen, maar het is aan de gebruiker om ervoor te zorgen dat de update daadwerkelijk is geïnstalleerd.

Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig back-ups te maken van je website. Op deze manier kun je, mocht er iets misgaan, altijd terugvallen op een vorige versie van je site. Het is ook raadzaam om te zorgen voor een sterke wachtwoordbeveiliging en misschien wel een tweefactorauthenticatie in te schakelen voor je WordPress-account.

het belang van een up-to-date beveiliging voor websites.

Bij Nomaxx begrijpen we het belang van een up-to-date beveiliging voor websites. Daarom zorgen wij ervoor dat de websites voor onze service hosting klanten altijd zijn bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsupdates. Hierdoor hoeven zij zich geen zorgen te maken over kwetsbaarheden zoals die van Elementor Pro.

Wij bieden ook extra beveiligingslagen aan, zoals geavanceerde firewalls en malware-detectie, om ervoor te zorgen dat de websites van onze klanten altijd beschermd zijn tegen aanvallen en bedreigingen. Daarnaast bieden we ook back-upservices aan, zodat onze klanten altijd een recente kopie van hun website hebben in het geval van een noodgeval.

Geen zorgen willen maken over de kwetsbaarheid van je website.

Als klant van Nomaxx hoef je je dus geen zorgen te maken over de kwetsbaarheid zoals deze van Elementor Pro. Wij zorgen voor de nodige bescherming zodat onze klanten zich kunnen concentreren op het ondernemen en promoten van hun website.

Kortom, het is belangrijk om de beveiliging van je website serieus te nemen, vooral als je gebruik maakt van plug-ins. Door regelmatig updates uit te voeren, back-ups te maken en extra beveiligingslagen toe te voegen, kun je jezelf beschermen tegen mogelijke aanvallen en bedreigingen. Als WordPress service hosting  afnemer bij Nomaxx kun je erop vertrouwen dat wij voor de beveiliging van je website zorgen, zodat jij je kunt richten op de groei en ontwikkeling van je online aanwezigheid.

Nog meer tips?

Ons team zit vol ideeën en inspiratie, welke ze met heel veel plezier willen inzetten om jouw webshop/site een stabiele groei te geven. Profiteer ook van onze expertise. 
Stuur ons gerust een berichtje voor een digitaal kopje koffie!

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief algemeen
Meer blogs

Bedrijfsgegevens

Amber Bakker

Communicatiespecisliast

Ik ben Amber Bakker, communicatiespecialist bij NOMAXX.

Gespecialiseerd in het ontwikkelen van de brandstory van bedrijven, maar ook het schrijven
en redigeren van webteksten en blogs.

Skills
Merkverhaal
Copywriting
Redigeren
Scan de code