5 Videomarketing tips voor jouw bedrijf.

Of het nu op sociale media, in een advertentie of op je website is, een video is een ongelooflijk krachtig hulpmiddel. Leer met deze snelle videomarketing tips hoe je de kracht van dit hulpmiddel voor je kleine bedrijf kan benutten.

Ken je publiek.

Net als bij elke andere vorm van marketing moet je, voordat je daadwerkelijk begint met het maken van video-inhoud, echt weten wie je wil bereiken met het eindresultaat. Dit bepaalt hoe je jezelf presenteert.

Als je bijvoorbeeld een Instagram-verhaal maakt dat is gericht op thuisblijvende moeders, laat je anderen dingen zien en horen dan wanneer je een YouTube-video zou maken die gericht is op lokale autoreparatiewerkplaatsen.

Zo maakt het ook verschil hoe je het beeld gaat vertonen: horizontaal of verticaal. Instagramverhalen worden meestal verticaal opgenomen en kort en krachtig gemaakt. YouTube-video’s kunnen veel langer zijn en hebben meestal horizontaal beeld. Dit zijn twee totaal verschillende eindresultaten die je dan nodig hebt. Als je van tevoren duidelijk hebt waar je je eindresultaat wil presenteren, kun je hier bij het maken van de video al rekening mee houden. 

Bonus videomarketing tips: 
– Om jezelf niet ongemakkelijk te voelen voor een camera, kun je doen alsof je met iemand anders praat óf je zet zelfs daadwerkelijk iemand tegenover je om je verhaal tegen te doen. Je video zal meer gemoedelijk en natuurlijk zijn en je zult je meer op je gemak voelen.
– Maak je een product- of uitlegvideo? Probeer dan eens om je tekst achteraf in te spreken. Dan hoef je tijdens het maken van de video niet na te denken over je woorden en kun je daarna op je gemak benoemen wat er in je video gebeurt.

Maak regelmatig video-inhoud.

Om het meeste uit videomarketing te halen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je regelmatig nieuwe video-inhoud publiceert. Hoe meer inhoud je publiceert, hoe groter de kans dat mensen deze zien en de specifieke informatie vinden die aan hun behoeften voldoet.

Er zijn verschillende soorten video’s die je kunt maken. Enkele van de gemakkelijkste zijn tips en trucs, of video’s waarin wordt uitgelegd hoe je bedrijf functioneert en wat je doet.

Mensen die online naar bedrijven zoeken, zullen vragen hebben. Dat is waarom ze je in de eerste plaats online onderzoeken. Ze willen weten wat ze kunnen verwachten als ze de telefoon pakken om je te bellen of wanneer ze online een afspraak inplannen.

Als je die verwachtingen al kunt beantwoorden in een video, help je de angst voor het onbekende weg te nemen. Heb je bijvoorbeeld een eigen praktijk? Laat in een video zien hoe deze eruit ziet  door bijvoorbeeld een rondleiding te geven en te benoemen wat er van de bezoeker verwacht wordt wanneer deze naar je praktijk komt. Hoe meer video’s je kunt maken die de sluier oplichten en mensen een voorproefje geven van wat ze kunnen verwachten, hoe beter.

Het is ook slim om video’s te maken die antwoord geven op veelvoorkomende vragen van je klanten. Als je bijvoorbeeld een dakdekker bent, hoe lang duurt het dan voor zo`n dak erop ligt? Moeten mensen ervoor thuis blijven? Breng je zelf alle materialen mee of zijn er dingen die de klant zelf moet voorbereiden? Als jij dit in een video beantwoord, is de stap een heel stuk kleiner om jou in te schakelen.

Bonus videomarketing tips:
– Wacht niet tot het laatste moment om het onderwerp van je video te bepalen. Houd in een notitieboekje je ideeën voor toekomstige video’s bij zodat je altijd een onderwerp paraat hebt.
– zijn er meerdere vragen over verschillende onderwerpen? Maak dan een video per onderwerp. Zo kunnen bezoekers zelf kiezen waar ze graag meer over weten.

Hou het simpel.

Je hoeft niet per se een professionele videograaf in te huren of luxe apparatuur aan te schaffen om video’s te maken. Je kunt je video ook opnemen met basisapparatuur, zoals een webcam of een smartphone. 

Er zijn veel dingen die je kunt doen om betere video’s te maken met je smartphone. Het draait allemaal om de juiste belichting en achtergrond.

Naarmate je bedrijf groeit en je video’s meer weergaven krijgen, kan je erover nadenken om ze een beetje meer gepolijst te maken door ze te laten opnemen of bewerken door een videoprofessional.

Persoonlijke videomarketing tips nodig? Vraag NOMAXX.

Laat je video verder gaan.

Als je eenmaal video-inhoud hebt, kan je deze voor zoveel verschillende dingen en op zoveel verschillende plaatsen gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een stukje ervan in een sociale mediapost, zet het op je website, verstuur het in een nieuwsbrief enz.

Het opnemen van je video op je website is een geweldige manier om je site organisch te laten ranken in de SERP (pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines). Bovendien hebben pagina’s met een video betere bouncepercentages.

Video is ook een krachtig hulpmiddel voor veel gestelde vragen. Wanneer je vragen krijgt of uitleg wil geven over bijvoorbeeld het gebruik van een product of dienst, dan maak je hier een uitlegvideo voor. Deze wordt vervolgens door (bijna) iedere gebruiken van je product bekeken, deze video is vervolgens meteen een reclamemiddel welke je klant gemakkelijk door kan sturen.

Bonus videomarketing tips: YouTube is ook een geweldige plek om je video’s te publiceren. Het is de op één na grootste zoekmachine achter Google, en met een beetje YouTube SEO kan je ervoor zorgen dat je video’s snel organisch ranken. Bovendien wordt YouTube onderbenut door veel bedrijven.

Maak nuttige video-inhoud.

Wil jij aan je bezoeker vertellen wie je bent? Hiervan zou je al een video kunnen maken. Iedere bezoeker die meer over jou of je bedrijf wil weten zal deze video bekijken en meteen een duidelijk beeld hebben. Verkoop je producten? Leg het gebruik ervan dan kort en krachtig uit in een video of laat ze gewoon op beeld zien hoe het eruit ziet voordat ze het kopen. 

Een professionele hulp bij het ontwerpen van intro’s en outro ’s die je op al je video’s kunt gebruiken, is een geweldige manier om ze professioneler te laten lijken zonder dat je veel geld hoeft uit te geven.

Bonus videomarketing tips: Door steeds dezelfde intro en outro te gebruiken speel je in op herkenning. Als mensen vaak genoeg iets zien gaat het bekend en veilig voelen voor ze en zijn ze sneller geneigd om vertrouwen in je merkt te krijgen. Dit kun je natuurlijk goed gebruiken!

Nog meer videomarketing tips?

Ons team zit vol ideeën en inspiratie, welke we met heel veel plezier willen inzetten om jouw webshop/site een stabiele groei te geven. Profiteer ook van onze expertise. Stuur ons gerust een berichtje voor een digitaal kopje koffie!

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief algemeen
Meer blogs
Scan de code